Over mij

Met 20 jaar fulltime praktijkervaring als sporttherapeute wil ik deze kennis en ervaring nu heel graag met anderen delen. Ik ben dan ook heel blij dat de Vereniging Opleidingsinstituten Sportmassage (VOS) mij de kans biedt om hun opleiding te verzorgen. Het is de opleiding waar ik mijn carrière 20 jaar geleden mee begon.

Mijn interesse in het massagevak begon al op 12-jarige leeftijd. Een fysiotherapeut masseerde mij toen voorafgaand aan zijn behandeling van mijn scoliose. De helende werking die dat voor mij heeft gehad ben ik nooit vergeten.

Na een aantal omzwervingen en wat levenservaring later heb ik in 1999 het roer omgegooid en heb ik een massagepraktijk opgericht. Destijds ben ik gestart met de basisopleiding sportmassage en -verzorging. Die heb ik direct aansluitend aangevuld met de opleiding blessurepreventie en manuele lymfedrainage. Deze drie vormen de basis van mijn praktijk.

Het menselijk lichaam is mij altijd blijven boeien. Des te meer mensen ik onder handen kreeg, des te meer vragen er kwamen. Om daar antwoorden op te krijgen, heb ik veel workshops en aanvullende opleidingen gevolgd. Zo heb ik door de jaren heen  mijn vak kunnen verdiepen. Ik heb mijn kennis en kunde onder meer uitgebreid met Dorn-therapie (zachte werveltherapie), triggerpointbehandelingen, bindweefselmassage, yogamassage en het gehele Medical Tape Concept inclusief de Fascie Tools.


‘Ik kan met al mijn vragen bij Femmie terecht, van ‘hoe begin ik een eigen praktijk?’ tot ‘hoe pak ik een lichamelijke klacht aan?’ Ze beantwoordt mijn vragen op een professionele en duidelijke manier. Femmie heeft veel kennis van zaken en het is heerlijk om dat allemaal op te mogen nemen. Kortom, Femmie is een fijn mens met veel ervaring en kennis!’

Ingrid van der Veen, sportmasseur

‘De behandelingen van Femmie zijn gericht en gedetailleerd. Ze gooit al haar kennis in de strijd en zorgt er steeds weer voor dat mijn spieren volledig ‘uitgekneed’ zijn van alle trainingen en ik weer fris aan een nieuwe week kan beginnen. Ze is erg betrokken, meedenkend en vastberaden, heeft een open vizier en humor. Een vrouw die leeft voor haar beroep.’

Koos Wessels Boer, kickbokser